Nästa visning är söndagen den 20 augusti klockan 12:00 - 13:00

Visning 20 Aug

och äger rum i Industriverkets visningslägenhet på Igeldammsgatan 22A.

  • 2017-08-30 18:00
  • 2017-09-10 12:00
  • 2017-09-13 18:00
  • 2017-09-24 12:00

Industriverket

Industriverket, beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Huset som heter Bryggeriet har adress Igeldammsgatan 22 vars fasad vetter mot det stora grönområdet S:t Göransparken. Längs med Svarvargatan står det som kallas Radiofabriken och mellan dessa två byggnader ligger Cigarrfabriken. Det sistnämnda huset får ett helt nytt uttryck genom den nya fasaden som vetter mot söder. Under ledning av Oscar Properties har nu dessa tre industrifastigheter omvandlats till moderna bostäder. Det råa och robusta kompletteras med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unika detaljer som ger husen karaktär och personlighet bevaras. Det gamla tar plats bredvid det nya. Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken går från industrier till industriell elegans.

Det är nu många decennier sedan fabrikerna i Stockholms innerstad släckte ner och tystnade för gott. Kvar står ett antal fantastiska byggnader vars goda kvaliteter och egenskaper lämpar sig perfekt som moderna bostäder: välbyggda, genuina och vackert robusta med öppna planlösningar. Dessutom ofta med höga takhöjder och stora fönster som både ger rymd och ett rikligt ljusinsläpp. Planerad inflytt Bryggeriet: fr.o.m februari 2017. Radiofabriken: fr.o.m juni 2017. Cigarrfabriken: fr.o.m Q3 2017.

"Visionen för Bryggeriet har varit att bevara den unika industrikänslan"

Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken går från industrier till industriell elegans.

I Cigarrfabriken har Oscar Properties skapat ett ljust ateljéboende som präglas av rena linjer och sobra färg- och materialval. Benvita nyanser på väggar och snickerier ger boendet en sofistikerad och varm känsla.

Höga takhöjder och stora fabriksfönster - Första intrycket av Bryggeriet är rymden och ljuset. Takhöjden är på hela 4.30 meter och de stora paradfönstren går i stort sett från golv till tak. Bättre förutsättningar för att skapa en unik boendeupplevelse finns knappast. Boendet utgår just ifrån rymden och ljusinsläppet från de imponerande spröjsade fabriksfönstren i rummen som vetter ut mot Igeldammsgatan. I sydväst utgör det stora grönområdet S:t Göransparken en lummig utsikt och i nordost de renoverade fabrikshusen runt den privata gården.

Filosofin bakom Radiofabrikens materialval är vackra, taktila naturmaterial som tillsammans skapar en lugn och behaglig kontrast mot byggnadens industriella karaktär.

Bostäderna i Cigarrfabriken går från välplanerade 1,5 rum och kök till 5 rum och kök. I de lite större bostäderna har sovrumsdelarna tydligt separerats från de sociala rummen för att skapa ett hem vars olika rum kan leva och användas samtidigt, utan störning sinsemellan. Cigarrfabrikens två översta våningar har utsikt ner mot vattnet och bostäderna har även försetts med rymliga terrasser och balkonger.

Bostäderna i Radiofabriken har genomgående vitpigmenterade ekgolv av breda tiljor. En fin kontrast mot fönsterpartierna som är målade i en mörk kulör som ramar in de stora ljusinsläppen på ett vackert och effektfullt sätt.

Köken som är specialtillverkade går i ljusa toner, men har fått mörka kontrasterande beslag. Bänkskivan är tillverkad i ljus kompositsten från Silestone. Vi har valt att behålla ventilationsrören synliga för att förstärka den industriella känslan.

Köken ligger i anslutning till det stora rummen. Skåpen i cederträ med bänkskivan i rostfritt stål är specialdesignad för Bryggeriet. Ett öppet hyllplan och en diskret fläkt förstärker kökets koppling till vardagsrummet och den öppna planlösningen.

Badrummen har en kombination av ljus natursten och mosaik. Specialdesignad badrumskommod i cederträ samt integrerade förvaringsskåp. Generöst handfat i marmorkomposit från spanska Hidrobox. Duschvägg med ram i polerat krom och dekorglas.

Anmäl intresse