Visningstider i vårt showroom/visningslägenhet på Norra Stationgatan 75, Tisdagar kl.16.00-19.00, Torsdagar kl.11.00-14.00 Söndagar (jämna veckor) kl.13.00-13.45. Missa inte den unika möjligheten att få uppleva känslan i Norra Tornen på byggplatsvisning den 17 december. OBS! Begränsat antal platser, av säkerhetsskäl krävs föranmälan till mäklare. Henrik Jansson, 08-409 29 561, henrik.jansson@nytthem.se.

 • 2017-12-17 13:00
 • 2017-12-19 16:00
 • 2017-12-21 11:00
 • 2018-01-02 16:00
 • 2018-01-04 11:00
 • 2018-01-09 16:00
 • 2018-01-11 11:00
 • 2018-01-14 13:00
 • 2018-01-16 16:00
 • 2018-01-18 11:00
 • 2018-01-23 16:00
 • 2018-01-25 11:00

Norra Tornen

OMA, ett av världens mest ansedda och prestigefyllda arkitektkontor, har på uppdrag av Oscar Properties förenat funktion, estetik och visioner i moderna bostäder fördelade mellan två byggnader, Helix och Innovationen, med det gemensamma namnet Norra Tornen. Ett samtida arkitektoniskt verk och ett unikt bostadshus beläget i Vasastans mest visionära och expansiva kvarter. Ett landmärke som innebär att en ny era nu inleds för hur Stockholmarna har möjlighet att bo och leva. Norra Tornen kommer att bli innerstadens högsta bostadshus. Höjden är en del av byggnadernas karaktär och personlighet, men framförallt så ger den nya perspektiv – bokstavligen. Två bostadshus med 360 graders panoramautsikt över Stockholm talar för sig själv.

Sett utifrån står Norra Tornen stolt upprätta som en välkomnande port – en ny knutpunkt mellan bekanta Vasastan och den nya växande stadsdelen Hagastaden. Norra Tornen bjuder på en visuell upplevelse för alla Stockholmare och förbipasserande, men det är inifrån som byggnadens unika egenskaper verkligen blir tydliga. Från den generösa och levande lobbyn upp till de ljusa och rymliga bostäderna som svävar högt över staden. Här vaknar du till en vy som ger ordet utsikt en helt ny innebörd.

Norra Tornen består sammanlagt av cirka 300 bostäder i fördelade mellan två byggnader - Helix och Innovationen. Lägenheternas storlekar varierar från den minsta ettan på 44 kvadratmeter till den största penthouselägenheten i två våningar på 271 kvadratmeter. Merparten av bostäderna är dock treor och fyror mellan cirka 80 och 120 kvadratmeter. 

Att bo i Norra Tornen är livskvalitet på en ny nivå. Ett biorum, ett gym och en relax-avdelning med bastu är några exempel på inbyggda faciliteter och upplevelser. Det finns även en festvåning som är fri att nyttja för de boende vid tillfällen då den egna bostaden kanske inte räcker till. Det går även att bjuda in familj och vänner att bo över i Norra Tornens egen gästlägenhet. Det kommer också finnas möjlighet för de boende att hyra parkeringsplats i stadens garage i direktanslutning till Norra Tornen.

Planerad inflytt hösten 2018 respektive våren 2020.

Arkitekten berättar

I Sverige och Skandinavien spelar ljuset en viktig roll i människors liv och boende. Det gäller förstås på de flesta platser, men jag upplever extra mycket här, kanske beroende på mörkret som präglar en så stor del av året. I Norra Tornen är ljuset, men också känslan av att vara utomhus, en central del av arkitekturen och lösningarna.

De indragna terrasserna blir en förlängning av vardagsrummet, upplevelsen är mer uteplats än traditionell stadsbalkong. Dessutom skyddar de från såväl vind som stadens brus. Vi upptäckte också att kombinationen av utskjutande fönsterpartier och indragna terrasser resulterade i en känsla av villaboende eftersom du alltid är omgiven av utomhusmiljöer.

När det gäller fasadens uttryck ville vi komma bort från de symmetriska kuber som annars är så vanliga i samtida urban arkitektur. Norra Tornens pixlade karaktär särskiljer dem från allt annat och ger huset ett visuellt liv som gör ögat nyfiket.

Fasadstrukturen är sofistikerat robust och grov. Under arbetet kikade vi mycket på 60-talet då denna typ av material började användas på helt nya sätt och kom att förknippas med dåtidens mest intressanta och exklusiva arkitektur, snarare än industrin där materialen hittills hade använts.

Stockholms innerstad är full av vackra och gedigna byggnader, uppförda från förra sekelskiftet fram till 1930-talet och de har alla samma gula, rosa, röda, bruna och varma färgskala. Det ger staden och kvarteren runt Norra Tornen en varm och behaglig känsla som vi också vill överföra till den här byggnaden.

Historiska städer har ofta en stadskärna i en varm färgpalett som sedan omges av moderna, ljusa och lite skarpa byggnader som du blickar ut över från stadens mitt. Upplevelsen av Norra Tornen är den motsatta. Här blickar du ut och upp emot en byggnad som gör silhuetten av Stockholm mjukare och varmare – och självklart också mer tidsenlig.  — Reinier de Graaf, Ansvarig Arkitekt, Partner OMA

Norra tornen Helix

Norra Tornen innovationen
"Vi har tittat på huset som helhet och vad det är för typ av boende. Vi har de stora fönstren, den höga höjden, den spektakulära utsikten över staden och omgivningarna. Det är en modern miljö med en väldig potential."

 

 

— Designansvarig Norra Tornen,
     Oscar Properties

 

 

 

Interiör & Design

De ljusa naturstensklädda badrummen med specialdesignade förvaringslösningar och stämningsfull ljussättning ger samma öppna ljusa upplevelse som i resten av hemmet.

Norra Tornen har genomgående ett internationellt uttryck, olikt alla andra bostadshus i Stockholm. Samtidigt har vi tagit till vara på det som vi är så bra på här i Skandinavien: att kombinera funktion med en känsla för design som är enkel utan att vara avskalad och lyxig utan att vara överflödig.

De gråvita köken med bänkskiva och stänkskydd i ljus natursten är designade exklusivt för Norra Tornen. Trots ljuset och rymden är känslan i köket varm. Inifrån bostaden ser du ut genom ett stort panoramafönster med tunna fönsterkarmar som skapar djup och ramar in utsikten över Stockholm. Treorna, fyrorna och femmorna har utsikt åt två eller tre väderstreck.

Utomhuslivet i Norra Tornen - Fortsätt ut på terrassen genom de stora skjutdörrspartierna – de mindre bostäderna har en terrass medan de större har två eller till och med tre terrasser från såväl vardagsrum som matplats och sovrum. Samtliga terrasser är dessutom väderskyddade och lägenhetslösningarna i Norra Tornen tar verkligen till vara på deras främsta kvalitet; utsikten som du här kan njuta av året om.

Det ljuspigmenterade parkettgolvet skapar en grundpalett för mjuka naturmaterial och svala toner som ger inspiration till sovrummen.
En kontrast mot de ljusa golven är inredning av mörka träslag och inslag av mässing, marmor och golvlånga linnegardiner.

Exempel på Planlösningar i Helix


KARTA
För visning av Norra Tornen är du välkommen att kontakta vår mäklare på Nytt Hem.


 

 

Henrik Jansson

Telefon: 08 409 29 561
Mail: henrik.jansson@nytthem.se
 

 

Anmäl intresse