Välkommen till visning av lägenhet 03.1201, 1 rok om 28kvm (observera byggplatsvisning - lägenheten är under produktion), den 19 november.
OBS! Begränsat antal platser, 10 personer. Av säkerhetsskäl krävs anmälan till ansvarig mäklare. Kontakta oss för tid och plats, se kontaktuppgifter nedan.

  • 2017-11-29 18:00
  • 2017-12-10 12:00
  • 2017-12-13 19:00

Nybrogatan 19

Nybrogatan 19 uppfördes i början av förra sekelskiftet som Sofi Almquists skola. Byggnadens form har drag både av nyklassicism och nyrenässans, men med tydlig inspiration av jugend. Husets arkitektur är typisk för tidens borgerliga och smakfullt utsmyckade ideal. När Oscar Properties nu varsamt renoverar och uppdaterar Nybrogatan är det just livet runt sekelskiftet som vi har inspirerats av. En tid som för burgen borgarklass präglades av salongsliv och ombonad komfort. Nybrogatan19 är en flört och modern tolkning av denna värld. Vi har i material och lösningar inspirerats av husets historia och de då rådande stilidealen för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.

Britten Tony Cragg räknas som en av Europas mest framgångsrika samtida konstnärer med en rad prestigefyllda soloutställningar och utmärkelser bakom sig. Han är bland annat den första nu levande konstnären som fick en egen utställning vid Louvrens glaspyramid. Tony Cragg kombinerar abstrakt och figurativ konst, men det som förenar hans verk är de många olika materialen och hur han använder dem. Oscar Properties har fått låna en av Tony Craggs skulpturer som under en tid kommer att stå i en av entréerna på Nybrogatan. Ett vackert och imponerande verk, men det finns också kopplingar mellan Tony Craggs konstnärskap och Oscar Properties – även vi utforskar olika sorts material och framförallt hur de kombineras. Många av de material som Tony Cragg återkommer till i sitt konstnärskap är samma material som vi ofta använder i våra lösningar: brons, marmor, glas och trä för att nämna några. Att göra konsten till en del av huset tror vi också är något som bidrar till en bättre boendeupplevelse.

Nybrogatan 19 består av den före detta skolbyggnaden (gårdshuset) samt byggnaden som tidigare var lärarbostäder (mot Nybrogatan). Oscar Properties har utökat den totala ytan genom att flytta ut fasaden mot norr samt bygga på gårdshuset med två penthouselägenheter. Nybrogatan erbjuder många olika typer av boenden, både storleksmässigt och hur de är utformade. Här finns mindre ettor, men också 200 kvadratmeter penthouse med eldstad och terrasser. Loftlösningar, entrésolplan, fullhöga fönster och till och med egna uteplatser med villakänsla. Allt hittar du på Nybrogatan. Ett ord vi har återkommit till under processen är »våningskänsla«. Även i de mindre bostäderna ska boendeupplevelsen bjuda på mycket extra. Det kan vara en balkong, en walk-in-closet eller ett loft. Mycket omsorg och kreativitet har lagts ner på att skapa unika planlösningar. I den tanken ryms också att vi har skapat rundgång – det vill säga ett boende med fritt flöde och så få återvändsgränder som möjligt. Generösa och dolda förvaringsytor bidrar också till våningskänslan. I de större bostäderna har vi kunnat ta denna tanke hela vägen. Här är sovrumsdelarna separerade från de öppna sällskapsytorna och många lägenheter har både walk-in-closet och badrum i direktanslutning till sovrummet.

Privat och socialt — I de större bostäderna är sovrumsdelarna separerade från de generösa sällskapsytorna.

Kök möter vardagsrum — På Nybrogatan 19 är köket ett rum som andra: omsorgsfullt inrett för umgänge där ett antal bostäder har köksön som ett centralt placerat matsalsbord.

Både och — Vissa bostäder har både walk-in-closet och ett generöst badrum i direktanslutning till sovrummet.

Osynligt elegant - Bröstningslisten gör att förvaring och andra funktioner kan gömmas undan på ett smidigt sätt.

Detaljer och material — Handfatet är i många bostäder integrerat i bänkskivan och avställningsytorna är generösa. Materialet i badrummet är genomgående ljusgrå marmor.

Rumskänslan — På Nybrogatan 19 har vi tagit ett kliv bort från den traditionella badrumsuppställningen och istället skapat känslan av ett gammaldags puderrum i modern tappning.

Anmäl intresse