Norra Tornen har utsetts till vinnare av 2016 års YIMBY-pris

Oscar Properties projekt Norra Tornen i Hagastaden har utsett till vinnare av 2016 års YIMBY-pris. Det är andra gången på kort tid som detta projekt får en utmärkelse. 

YIMBY, förkortning för “Yes In My Backyard”, är ett partipolitiskt obundet nätverk som vill uppmuntra stadsutvecklingen i Stockholmsområdet. I årets tävling hamnade Järfälla kommun på en delad andraplats tillsammans med Rinkebystråket, byggt av Familjebostäder, och DN-journalisten Viktor Barth-Kron.

– Det är fantastiskt kul att Norra Tornen vunnit ytterligare ett pris. För ett par veckor sedan vann projektet pris för bästa bostadsprojekt i kategorin höghus i Sverige i den internationella fastighetstävlingen ”International Property Awards.” Detta här är ytterligare ett kvitto på kraften i vårt koncept, säger Ted Mattsson, Oscar Properties utvecklingschef.

Motiveringen till priset är:

“YIMBY-priset till Albert Lindhagens minne för år 2016 går till Oscar Properties för projektet Norra Tornen. Ett spännande och intressant nytillskott i ett Stockholm där nyproduktion oftast domineras av försiktighet och standardisering. Oscar Properties har trots hårt motstånd lyckats genomdriva något som länge förefallit omöjligt: att i en central del av stadsrummet uppföra nya byggnader med ovanliga arkitektoniska kvaliteter och hög synlighet. Projektets plats är dessutom synnerligen väl vald genom sin sammanbindande effekt där Stockholm och Solna möts i ny och växande tät blandstad.” 

Prisutdelningen kommer äga rum 2 december. Det här är andra året som YIMBY Stockholms pris delas ut. Förra året vann Nacka kommun. Mer information om priset hittar du här:

http://www.yimby.se/2016/11/vinnare-av-yimby-priset-i_3881.html 

För mer information vänligen kontakta: Ulrika Thott, Creative Director, Oscar Properties. ulrika@oscarproperties.se, 070 862 62 12

Fakta Oscar Properties Oscar Properties bildades 2004 med visionen att skapa unika, designade, kreativa och moderna bostäder med utgångspunkt i varje byggnads historia. Modern design, arkitektur och en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i vår identitet. Oscar Properties har sedan starten uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Projektportföljen uppgår till 2 744 bostäder, varav 1 047 bostäder är under pågående produktion. Vi köper, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen i Stockholm med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både förvaltning, omvandling och nyproduktion. En byggnad signerad Oscar Properties kan vara en helt ny byggnad eller en äldre byggnad, såsom en skola, en fabrik eller ett postkontor. Gemensamt för samtliga Oscar Properties-byggnader är modernismen och det unika.

Filer