Oscar Properties först i världen med e-handel av lägenheter

Sedan 2004 har Oscar Properties utmanat den svenska bostadsmarknaden genom bostäder med unik arkitektur och tidlös design. Oscar Properties var först med att ta världsarkitekter till Sverige och har gett människor möjlighet att leva i bostäder av högsta internationella designklass. Oscar Properties fortsätter att leda utvecklingen och lanserar nu en världsunik tjänst där kunder kan boka, köpa och betala sin nya lägenhet helt och hållet online. 

Näthandeln har förändrat hur vi konsumerar varor och tjänster, men större affärer har fortsatt att genomföras i fysiska möten – Oscar Properties tar nu kontraktskrivandet hem till kunden och flyttar in fastighetsbranschen i 2000-talet. I fastigheten Gasklockan kan kunder numer köpa lägenheter online, genom ett unikt samarbete med betalningstjänsten Trustly.

”Mäklare har alltid varit en viktig del av fastighetsbranschen, det kommer de fortsätta att vara, men samtidigt finns det kunder som vet vad de vill ha och som letar efter en snabbare och smidigare lösning. För dessa kunder har vi nu skapat möjligheten att köpa en lägenhet direkt på webben”, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Oscar Properties nya e-handelssystem för lägenheter digitaliserar hela säljprocessen, kunden kan se lägenhetens utförande och design, skriva på alla nödvändiga kontrakt och genomföra betalningen online. En komplett köptjänst som Oscar Properties är ensamma om i världen.

”Idag förväntar sig människor en snabb och bekväm online-upplevelse, oavsett vilken produkt eller tjänst det handlar om. När det gäller överföringar mellan banker måste även säkerheten vara på högsta nivå. Trustlys beprövade betalningsmetod uppfyller alla säkerhetskrav och vi är glada att bidra till Oscar Properties ambition att revolutionera bostadsförsäljning”, säger Johan Nord, CCO på Trustly.

För närvarande sker onlineförsäljning av lägenheter i Gasklockan, ett 28-våningars landmärke som Oscar Properties kommer att uppföra i Stockholm. I en undersökning bland de som ställt sig i kö för att köpa en bostad i Gasklockan märktes ett mycket stort intresse för att kunna genomför sitt bostadsköp online – 42 procent ville ha en sådan möjlighet och flera köp har redan skett direkt från Oscar Properties webbplats.

För frågor vänligen kontakta: Oscar Engelbert, grundare och vd Oscar Properties, 070 568 00 01, oscar@oscarproperties.se

Om Oscar Properties Oscar Properties bildades 2004 med visionen att skapa unika, designade, kreativa och moderna bostäder med utgångspunkt i varje byggnads historia. Modern design, arkitektur och en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i vår identitet. Oscar Properties har sedan starten uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Projektportföljen uppgår till 4 143 bostäder, varav 1 114 bostäder är under pågående produktion. Vi köper, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både nyproduktion, omvandling och förvaltning. En byggnad signerad Oscar Properties kan vara en helt ny byggnad eller en äldre byggnad, såsom en skola, en fabrik eller ett postkontor. Gemensamt för samtliga Oscar Properties-byggnader är modern design och unik arkitektur. 

Filer