Oscar Properties förvärvar bostadsprojekt på Kvarnholmen

Oscar Properties har förvärvat bostadsprojektet Bageriet på Kvarnholmen i Stockholm. Byggnaden är högt belägen med sjöutsikt över Stockholms inlopp. Den har tidigare inrymt ett knäckebrödsbageri och ska nu byggas om av Oscar Properties till 114 lägenheter. Byggstart planeras under 2015.

Oscar Properties Holding AB (publ) har förvärvat den byggnad som allmänt är känd som Bageriet på Kvarnholmen. Säljare är Kvarnholmen Utvecklings AB. Affären sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 117 miljoner kronor.

”Bageriet har alla förutsättningar att kunna omvandlas till ett spännande och unikt Oscar Properties-boende med sin intressanta historia, speciella karaktär och det höga läget med Stockholms inlopp och staden i blickfånget”, säger Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert.

Fastigheten ligger på Tre Kronors väg, centralt på halvön Kvarnholmen strax utanför Stockholms innerstad. Kvarnholmen är ett område under snabb utveckling. Nya förbindelser skapas den närmaste tiden, bland annat en ny högbro över Svindersviken som ger gångavstånd till Nacka Forum.

Byggnaden omfattar 11 777 kvadratmeter BTA och kommer att styckas av från fastigheten Sicklaön 38:2. Tillträde planeras under första kvartalet 2015 med byggstart senare under året.

För frågor vänligen kontakta:

Oscar Engelbert, vd Oscar Properties Holding AB (publ), 070 568 00 01, oscar@oscarproperties.se

Fakta Oscar Properties

Oscar Properties grundades 2004 av Oscar Engelbert med visionen att skapa moderna bostäder så unika att människor aktivt skulle söka sig till dessa vid valet av nytt boende. Modern design och arkitektur med utgångspunkt i varje enskild byggnads historia, förenat med ett unikt utbud av kringtjänster baserat på en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i verksamheten. Gruppen har sedan start utvecklat och sålt bostadsfastigheter för cirka 4 mdkr och producerat cirka 700 bostäder i Stockholm, genom konvertering eller nyproduktion. Projektportföljen uppgår till cirka 1 900 bostäder, varav cirka 450 bostäder är under pågående produktion. Bolagets stam- och preferensaktier handlas på Nasdaq First North Premier och dess Certified Adviser är Avanza Bank. För mer information om Oscar Properties, vänligen besök www.oscarproperties.se

Filer