Oscar Properties Holding AB (publ) får markanvisning för kv. Helix och kv. Innovationen

Måndagen den 17 juni, står det klart att Stockholms Stad väljer att gå vidare med byggherre Oscar Properties för utvecklingen av kv. Helix och kv. Innovationen.

– Vi vill med kv. Helix och kv. Innovationen skapa två levande hus på en hög internationell arkitektonisk nivå. Tillsammans med OMA skapar vi två torn med öppna offentliga ytor på de lägre våningsplanen och ett spektakulärt boende i form av 195 lägenheter högre upp i husen, säger Oscar Engelbert, grundare och vd Oscar Properties.

– Vi är stolta och glada över att få bygga Tors Torn tillsammans med Oscar Properties. De 100 meter höga tornen definierar den nya stadsdelen Hagastaden och blir ett landmärke i Stockholms växande citykärna, säger Rem Koolhaas och Reinier de Graaf, OMA.

För frågor vänligen kontakta:

Oscar Engelbert, grundare och vd Oscar Properties, 070 568 00 01, oscar@oscarproperties.se

Om Oscar Properties
Oscar Properties skapar moderna och unika bostäder i attraktiva lägen i Stockholmsregionen genom att konvertera kommersiella byggnader till bostäder eller genom nyproduktion. Sedan starten 2004 har Oscar Properties uppvisat en stark tillväxt och är idag en av Stockholms största bostadsbyggare innanför tullarna.
www.oscarproperties.se

Om OMA
OMA, grundat av arkitekten Rem Koolhaas, är en av världens främsta arkitektkontor med bas i Rotterdam, Nederländerna. OMA har tidigare ritat och färdigställt projekt som Seattle Central Library, Casa da Música i Porto, CCTV i Peking, De Rotterdam i Rotterdam, för att bara nämna ett fåtal projekt.

Filer