Rekordnotering från Oscar Properties: Har sålt Penthouse för 66 miljoner

Norra Tornens dyraste lägenhet, det spektakulära Innovationen Penthouse, har sålts för 66 miljoner kronor. Penthouset är topplägenheten i vad som med sina 125 meter kommer att bli Stockholms högsta bostadshus. 

– I en mer konkurrensutsatt marknad blir det allt viktigare att erbjuda bostäder som vågar sticka ut och Norra Tornen är helt unika i Stockholm. Denna försäljning visar att design och tidlöshet säljer och att det är något som våra kunder letar efter, säger Oscar Engelbert vd för Oscar Properties.

Norra tornen ligger i Vasastan i Stockholm och består av två bostadshus, Innovationen och Helix, som skapats i samarbete med Rem Koolhaas OMA, ett av världens mest ansedda arkitektkontor. Ansvarig arkitekt från OMA är Reinier de Graaf. De två tornen blir en arkitektonisk port in till Stockholm och ger staden två nya landmärken. Med 320 bostäder bjuder Norra Tornen på en visuell upplevelse för alla stockholmare och där de boende får ta del av en vy över Stockholm som ger ordet utsikt en ny innebörd.

Penthouset, med sina 281 kvadratmeter fördelade på 7 rum och kök över tre våningsplan, bjuder på utsikt i fyra väderstreck som kan avnjutas från någon av bostadens nio terrasser varav en är en magnifik privat takterrass med 360 graders utsikt över Stockholm.

– Vi ser ett fortsatt högt intresse för lägenheter i Norra Tornen, de unika bostäderna och det internationella uttrycket uppskattas av våra kunder, när jag själv är ute och besöker bygget ser jag att detta kommer bli något av det bästa som Stockholm har att erbjuda, avslutar Oscar Engelbert. 

För frågor, vänligen kontakta: Oscar Engelbert, grundare och vd, Oscar Properties Holding AB (publ), 070 568 00 01, oscar@oscarproperties.se. 

Om Oscar Properties Oscar Properties bildades 2004 med visionen att skapa unika, designade, kreativa och moderna bostäder med utgångspunkt i varje byggnads historia. Modern design, arkitektur och en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i vår identitet. Oscar Properties har sedan starten uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Projektportföljen uppgår till 4 079 bostäder, varav 1 114 bostäder är under pågående produktion. Vi köper, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både nyproduktion, omvandling och förvaltning. En byggnad signerad Oscar Properties kan vara en helt ny byggnad eller en äldre byggnad, såsom en skola, en fabrik eller ett postkontor. Gemensamt för samtliga Oscar Properties-byggnader är modern design och unik arkitektur.

Filer