”I 79&Park får vi det bästa av två världar”

I sin nya bostad har Nina och Fredrik Eriksson nära både till Gärdets lugna grönområden och innerstadens citypuls. 

  

Måndag eftermiddag i juni och solen lyser över Ladugårdsgärdet. På en terrass i bostadshuset 79&Park står Nina och Fredrik Eriksson och ser ut över människorna som tränar på utegymmet, har picknick i det gröna och barnen som har fotbollsträning. 

 

– Terrassen är en stor bonus, solen ligger på hela dagen. Vi flyttade in för en vecka sedan och har ätit middag här ute varje kväll, säger Fredrik. 

 

79&Park är ritat av den omtalade danske arkitekten Bjarke Ingels. Huset, som till formen påminner om en läktare, är designat för att ta in den omkringliggande naturen. Fasaden är klädd i cederträ och de flesta bostäderna har stora balkonger och terrasser. Uppe på taken har man planterat träd och buskar som delar av mellan grannarna.

 

– Vi gick igång på husets design, det är lite udda och sticker ut. Terrasserna med alla träden är helt fantastiska, man har verkligen gått ’all in’, säger Fredrik.

 

Innan Nina och Fredrik flyttade in i sin nya trea på 79&Park bodde de bara ett stenkast bort, på Oxenstiernsgatan på Östermalm. De var förtjusta i området, men när yngsta dottern flyttade hemifrån ville de inte ha något alltför stort.  

 

– Vi har ett hus på Gotland där vi tillbringar mycket tid, och ville inte ha för mycket att sköta. Det här är nästa steg, en lägenhet för oss två. Samtidigt har vi generösa ytor och kan ha middag för 15 personer utan problem. Här får vi det bästa av två världar, säger Nina.

 

Även interiört går naturtemat igen – med breda ekgolv, nakna trädetaljer och natursten som bänkskiva i köket.

 

– Det färdiga designkonceptet tilltalade mig. Vi har byggt hus själva tidigare och då valde vi varenda detalj. Det var kul på sitt sätt, men oerhört jobbigt. Sen visste vi att Oscar Properties alltid håller hög standard, säger Nina. 

 

För Nina och Fredrik är närheten till de stora grönområdena det bästa med att bo vid Gärdet.

 

– Vi har nära till Djurgården och Kampementsbadet ligger runt hörnet. Jag jobbar på Vasagatan och min promenadväg dit – över Gärdet, längs Strandvägen och förbi Kungsträdgården – är kanske Stockholm finaste, säger Nina.

 

Nyligen lanserades appen Oscar Properties World – en digital portal där de boende kan göra allt från att boka restaurangbesök och sköta hemleveranser av matkassar till att se bostadens energiförbrukning och chatta med grannarna.

 

– Jag använde den faktiskt igår kväll när jag kollade i ugnens bruksanvisning. Sen är det ju lite kul att huset har en app där man kan beställa nymanglade lakan, säger Fredrik.

 

Om ni mot förmodan flyttar, skulle ni kunna tänka er nyproduktion igen?

– Absolut. Jag har faktiskt redan skrivit upp mig på Oscar Properties-projektet Gasklockan. Bostäderna där blir superhäftiga. Man vet ju aldrig, säger Fredrik. 

  

Nina Eriksson

Ålder: Fyller 60 i år.

Gör: HR-chef på Aqua Dental.

 

Fredrik Eriksson

Ålder: 55 år.

Gör: Fotograf och filmare, driver produktionsbyrån Lestudio.

 

Bor: Trea på 69 kvadratmeter med 40 kvadratmeter stor terrass i 79&Park.