”Det var högre i tak än vi trodde”

Jannike Ebbing bytte Kungsholmen mot Kvarnholmen. I Oscar Properties-projektet Bageriet hittade hon en toppdesignad bostad med närhet till både citypuls och natur.

Jannike Ebbing och hennes pojkvän flyttade i somras in i sin nya bostad,  en 90 kvadratmeter stor fyra som ligger i Oscar Properties-projektet Bageriet.

 

– När jag gick över tröskeln för första gången började jag skratta. Jag kunde knappt tro att det var sant. Vi hade köpt på ritning och visste inte exakt hur lägenheten skulle se ut. Men den var så fin, och det var högre i tak än vi trodde, säger Jannike. 

 

Jannike flyttade upp till Stockholm från Skåne för ett år sedan. Då hamnade hon i en tvåa på Kungsholmen, men trivdes inte riktigt med innerstadspulsen.

 

– Jag är ingen citymänniska och fick nästan panik av alla människor. Jag längtade till naturen. Dessutom får man mycket mer för pengarna lite utanför stan. 

 

Bageriet ligger på halvön Kvarnholmen i Nacka, på gränsen mellan stad och skärgård. Den gamla tegelbyggnaden har gjorts om till bostadshus, men hänsyn har tagits till husets förflutna som fabrik. I bostäderna hittar man synliga takbjälkar, kök med rejäla arbetsytor och stora industrifönster som ger en härlig utsikt över Stockholms inlopp.

 

– Materialvalen är jättefina. För att få min egen stil på hemmet har jag satt upp en industriglasvägg, byggt en köksö i marmor och bytt ut lamporna. Sen har vi en stor balkong där vi får plats med både grill och loungegrupp.

 

Jannike jobbar som mäklare och har koll på Stockholms bostadsmarknad.

 

– Jag håller mig à jour med Hemnet och visste vad jag kunde få för pengarna. Många är rädda för att köpa en bostad de inte sett, men som mäklare är jag van vid att kunna visualisera planlösningar. Sen har det varit mycket skriverier om nyproduktionsmarknaden. Men jag har hjälpt kunder att både köpa och sälja nyproducerade bostäder, och det har ofta varit bra investeringar. Många mäklare går själva  in på nyproduktionsmarknaden nu.

 

Från Bageriet går det snabbt att ta sig in till stan. Nere vid vattnet går färjan till Nybroviken och på tio minuter tar man sig med buss till Slussen. Jannike tar bilen till kontoret på Odengatan.

 

– Jag börjar vid tio och slipper morgonrusningen, så det tar bara en kvart att åka till jobbet. Dessutom har vi fått parkeringsplatser till båda bilarna i huset, så det är bara att ta hissen ner till garaget på morgonen. 

Jannike och hennes pojkvän ska snart få sitt första barn, och många av grannarna befinner sig i samma livssituation. Par i 30-årsåldern som har eller är på väg att skaffa barn.

 

– Vi är många innerstadsmänniskor som vill bo större men inte riktigt är redo eller har råd att flytta till hus. Då är en stor trea eller fyra här perfekt. Grannarna är jättetrevliga, sen hör man dem nästan aldrig i och med att det är en gammal fabrik med tjocka väggar.

 

Namn: Jannike Ebbing.

Ålder: 32.

Gör: Influencer på Metro mode och fastighetsmäklare. 

Bor: 90 kvadratmeter stor fyra i Oscar Properties-projektet Bageriet.

 

Läs mer om Bageriet här.