79&Park kammar hem dubbla priser i världens största arkitekturtävling

Vinnarna i världens största arkitekturtävling A+ Awards har korats för 2019 och Oscar Properties projekt 79&Park, ritat av Bjarke Ingels Group (BIG) vann dubbla priser i sin kategori.

Oscar Properties projekt 79&Park, ritat av den prisbelönta byrån Bjarke Ingels Group (BIG), vann dubbla priser i den prestigefyllda tävlingen A+ Awards i sin kategori ”Residential-Multi Unit Housing – Mid Rise (5-15 Floors)”. Projektet vann både juryns pris och publikens pris.

– Vi är otroligt stolta och glada över att inte bara vunnit ett, utan två priser! Det visar också på att 79&Park appellerar till arkitekturkännare och till den bredare publiken. Vårt mål var att skapa en arkitektoniskt särskiljande produkt men också en plats där alla som besöker slås av uniciteten och känslan av att det finns en tanke bakom varje detalj, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Arkitekturtävlingen A+ Awards anordnas av Archetizer, ett globalt nätverk för arkitekter med 25000 byråer kopplade till dem och tillika 335000 arkitekter. Tävlingen anses särskilt prestigefylld i branschen och anordnas tillsammans med Wall Street Journal och med partners såsom NYC Design, Royal Architectural Insititue of Canada (RAIAC) och Phaidon, det globalt främsta bokförlaget för konst och arkitektur.

– I 15 år har vi utmanat branschen när det gäller alltifrån kundupplevelse till service men särskilt gällande arkitektur. Vi tror på den glädje som vacker, banbrytande eller utmanande arkitektur har på människor och vi brinner för att bidra med landmärken till Stockholms stadsbild, säger Oscar Engelbert.


Mer om 79&Park

Besök 79&Parks projektsida här: https://oscarproperties.com/projekt/79-park/

Läs mer om projektet i Residence här:

 

För mer information, vänligen kontakta:

Krister Karjalainen, CMO, Oscar Properties Holding AB (publ)
+46 70 881 12 29
krister.karjalainen@oscarproperties.se

Om Oscar Properties

Oscar Properties bildades 2004 med visionen att skapa unika, designade, kreativa och moderna bostäder med utgångspunkt i varje byggnads historia. Modern design, arkitektur och en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i vår identitet. Oscar Properties har sedan starten uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Vi köper, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både nyproduktion, omvandling och förvaltning. En byggnad signerad Oscar Properties kan vara en helt ny byggnad eller en äldre byggnad, såsom en skola, en fabrik eller ett postkontor. Gemensamt för samtliga Oscar Properties-byggnader är modern design och unik arkitektur.