Junior Fastighetsanalytiker

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för Oscar Properties räkning en fastighetsanalytiker/affärsutvecklare till deras kontor i centrala Stockholm där det idag är närmare 60 personer. Tjänsten ingår i förvärvsteamet som initierar, skapar förutsättningar för samt driver och genomför fastighetsförvärv. Teamet består idag av tre personer, en controller, en analytiker och en som är ansvarig för förvärven.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Oscar Properties önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work 

ARBETSUPPGIFTER

Som analytiker i förvärvsteamet kommer du att vara delaktig i att analysera och genomföra fastighetsförvärv för i huvudsak bostadsutveckling – såväl vad avser konvertering som nybyggnation. Fokusområde kommer att vara fastighetsvärdering, marknads- och områdesanalys samt ekonomisk analys. I arbetet ingår också att med korta och tydliga deadlines analysera en stor mängd information vilket gör att du ska uppskatta omväxlande arbete i ett högt tempo. Analytiskt arbete blandas med att medverka vid möten i samband med fastighetsförvärv. Detta innebär att du inom rollen kommer att utveckla ditt nätverk inom fastighetsbranschen – såväl i privat som kommunal sektor. Din rapportering sker till affärschefen.

 

Du kommer till exempel att:

 • Följa och analysera fastighetsmarknaden och kommunal bostadsplanering med fokus på Stor-Stockholm samt arbeta med marknads- och omvärldsbevakning kring kommande projektmöjligheter
 • Arbeta för och medverka till nya affärsmöjligheter som leder fram till nya förvärv – dels genom kommunala markanvisningar och dels genom den kommersiella fastighetsmarknaden
 • Genomföra och samordna finansiell, juridisk, kommersiell och teknisk due-diligence i samverkan med bolagets olika avdelningar och externa konsulter
 • Utveckla kontakter med kommuner, fastighetsägare och andra branschaktörer
 • Genom att vara en god ambassadör för företaget i kontakter med kollegor, kunder och samarbetspartners arbeta för att stärka Oscar Properties varumärke
 • Aktivt bidra till fortlöpande utveckling av bolagets förvärvsprocess

 

VI SÖKER DIG SOM

 • Har en relevant universitetsutbildning, civilekonom eller till fördel fastighetsingenjör
 • Har ett intresse för fastighetsbranschen, har genomgått praktik, skrivit en uppsats eller har praktiskt erfarenhet inom området och därmed fått goda kunskaper i att arbeta med värdering och ekonomiska analyser. Stort fokus kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.
 • Har goda kunskaper i Officepaketet, främst inom Excel och PowerPoint

Vi ser att detta är en tjänst som passar dig som är utåtriktad och besitter ett affärssinne. Tjänsten kommer innebära analysarbeten men en stor del handlar om att skapa kontakter, etablera relationer och ha ett resultat- och målinriktat tänk. Du ska gilla att ta initiativ, vara nyfiken men även envis för att trivas i rollen och på kontoret med dina kollegor.

 

ÖVRIG INFORMATION 

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Fast lön
 • Placering: Linnégatan 2, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att besöka DENNA sida. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

 

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN 

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

 

INFORMATION OM FÖRETAGET

Oscar Properties bildades 2004 av Oscar Engelbert. Modern design och arkitektur, förenat med ett unikt utbud av kringtjänster baserat på en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i verksamheten. Gruppen har uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Projektportföljen vid utgången av 2016 uppgick till 3 824 bostäder, varav 1 047 bostäder är under pågående produktion.

Visionen är att skapa moderna bostäder som är så unika och attraktiva att människor söker sig till en av Oscar Properties byggnader vid valet av nytt boende. Oscar Properties affärsidé är att köpa, utveckla och sälja fastigheter i Stockholmsområdet för bostadsända mål med attraktiva lägen, samt att bedriva förvaltning av hyresfastigheter. Samtliga boende utvecklade av Oscar Properties ska vara moderna och karakteristiska med smarta och smakfulla lösningar.

Oscar Properties ska vara aktivt inom såväl konvertering som nybyggnation. Fastighetsutveckling vad avser konvertering och nybyggnation ska kunna ske både i egen regi och genom delägda intresseföretag. Oscar Properties har 101 medarbetare vid årets utgång. De representerar en bredd av kompetenser med erfarenhet inom design, arkitektur, byggnation, bostadsförsäljning, ekonomi och finans för en effektiv styrning och kontroll av alla delar i projektutvecklingsprocessen. Koncernen har även egen kompetens inom byggledning, inköp och kalkylering.