Redovisningschef

Gazella rekryterar nu en redovisningschef till fastighetsbolaget Oscar Properties med topprenoverade lokaler belägna i centrala Stockholm. I rollen kommer du inneha ett övergripande ansvar för bolagens redovisning och administration, samt ansvara för att förbättra arbetet på ekonomiavdelningen i stort. Du har därför en stark redovisningskompetens och trivs med att driva förändringsarbete samt vidareutveckla processer i samarbete med andra. I tjänsten ingår personalansvar för fem personer, och du rapporterar direkt till bolagets ekonomichef. Det här är en lysande möjlighet för dig som vill bli en del av ett snabbväxande bolag som revolutionerar bostadsmarknaden. Då intervjuer kommer att hållas löpande ber vi dig skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning 

 • Inneha personalansvar för fem medarbetare på redovisningsavdelningen, samt fördela avdelningens interna arbete mellan dessa
 • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månatlig rapportering
 • Inneha ett övergripande ansvar för de olika bolagens redovisning och administration
 • Löpande ansvara för uppdatering och fördelning av ekonomiarvoden, rapportering till samarbetspartners och bankbehörigheter
 • Vara drivande i effektiviseringsprojekt samt utvecklingen av processer och rutiner på avdelningen
 • Besitta huvudansvar för moms- och skattefrågor i nära samarbete med controllers
 • Ansvara för upprättande av årsredovisning och deklarationer
 • Agera kontaktperson mot revisorer, myndigheter och andra externa parter
 • Hantera komplexa redovisningsfrågor och utredningar

   

Bakgrund

Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi/redovisning och erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, alternativt en eftergymnasial utbildning kombinerat med lång erfarenhet. Du har med stor sannolikhet tidigare innehaft personalansvar och tycker om att utveckla och coacha dina teammedlemmar. Tidigare arbete inom entreprenad- och/eller fastighetsbranschen är meriterande. Erfarenhet av projektredovisning samt erfarenhet av fusioner ses också som en fördel. Vidare ser vi gärna att du tidigare har arbetat i transaktionsintensiva bolag samt olika bolagsformer och ägandeformer – AB, KB, intressebolag, joint venture samt BRF. Du har mycket goda kunskaper i MS Office, med tyngdpunkt på Excel, och är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, initiativtagande och du genomför alltid ditt arbete ansvarsfullt, även när arbetsbelastningen är hög. Du är en duktig ledare som vill hjälpa och utveckla dina medarbetare, vilket också innebär att du är kommunikativ och lätt att samarbeta med. Du har en prestigelös och lösningsorienterad attityd vilket gör att du har lätt för att förmedla mål och förväntningar, samt få med dig medarbetarna i gruppen. Vidare är du strukturerad, noggrann, analytisk och har förmågan att se detaljer i ett helhetsperspektiv.

Om företaget

 

Oscar Properties bildades 2004 med visionen att skapa unika, designade, kreativa och moderna bostäder med utgångspunkt i varje byggnads historia. Modern design, arkitektur och en djup förståelse för hur människor vill leva och bo, har allt sedan dess varit kärnan i vår identitet. Oscar Properties har sedan starten uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Projektportföljen uppgår till 3 971 bostäder, varav 1 116 bostäder är under pågående produktion. Vi köper, utvecklar och säljer fastigheter med attraktiva lägen med den långsiktiga strategin att vara aktiv inom både nyproduktion, omvandling och förvaltning. En byggnad signerad Oscar Properties kan vara en helt ny byggnad eller en äldre byggnad, såsom en skola, en fabrik eller ett postkontor. Gemensamt för samtliga Oscar Properties-byggnader är modern design och unik arkitektur. 

 

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansvariga kontaktpersoner

Elinor Nilsson och Fredrik Newstam.

Ref: 2156