Bageriet

Bageriet


Mitt emot djurgården,
 på gränsen mellan stad och skärgård, reser sig den bergiga halvön Kvarnholmen. Byggnaden består av två tydliga volymer, en reslig högdel och en bastant lågdel, båda uppförda i vackert helsingborgtegel med tydliga spår av industrihistoria.

2014 förvärvade Oscar Properties den gamla fabriken för att omvandla den till bostadshus under namnet Bageriet. Med varsam hand rustas byggnaden upp och byggs till för att ge plats åt 127 moderna bostäder med inspiration hämtad från fabrikens historia. Bostäderna är yteffektiva och öppna med interiörer inspirerade av elegant 20-tals funktionalism. Kulörpaletten blir sobert ljus med toner av vitt och mörkare accentfärger i sotgrått.

Bageriet kommer stoltsera med praktiska kök med väl tilltagna arbetsytor och rejäla handtag. Köken specialritas för Bageriet. Fläktkåpan i vitt smälter in i väggen och den extra djupa bänkskivan i natursten är inspirerad av gamla bakbänkar.

Fönstren håller en låg bröstning vilket skapar ett intryck som för tankarna till franska balkonger och bidrar till generöst ljusinsläpp och god utsikt. I anslutning placeras radiatorer i mörk, matt kulör.

Golven är genomgående av mattlackad ek som borstas för en mer levande känsla. Även i badrummet går färgpaletten igen, här med rektangulärt vitt kakel som sätts i vertikalt förband och som avslutas med en kakellist en bit under takhöjd. Även i badrummet går färgpaletten igen, här med rektangulärt vitt kakel som sätts i vertikalt förband och som avslutas med en kakellist en bit under takhöjd.

Fönstren håller en låg bröstning vilket skapar ett intryck som för tankarna till franska balkonger och bidrar till generöst ljusinsläpp och god utsikt.

Golvet läggs i ljus, matt mosaik och badrumsdetaljer utförs i krom. Översta delen av väggen målas in tillsammans med taket i den återkommande sotgrå kulören och skapar en varm ombonad känsla. 

Linneá Lindblad

076-610 39 87

linnea@esny.se


Kvarnholmen - där staden möter skärgården


Kvarnholmen erbjuder ett unikt boende på gränsen mellan innerstaden och skärgården

Här har du alltid nära till vatten och natur såväl som till inner stadens liv. Med buss eller bil är du vid slussen på tio minuter och pendelbåtarna tar dig till nybrokajen på en kvart. Samtidigt hittar du mycket av det du behöver i det absoluta närområdet.

Kvarnholmen väcks nu till liv igen med ett tillskott av bostäder, skolor, förskolor, restauranger, kaféer och kulturverksamheter. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Ett stenkast bort planerar Nacka kommun att öppna en grundskola och det kommer att finnas flera förskolor runt om på holmen. Samtidigt är en av de stora vinsterna med att bo på Kvarnholmen den ständiga närheten till natur, lugn och avkoppling. 

Som boende på ön har du aldrig längre än ett par hundra meter till vattnet. Här finns grön-områden perfekta för promenader och löprundor, bland annat den 2,2 kilometer långa strandpromenaden som kommer att sträcka sig runt hela ön.
Oscar Properties WorldOscar Properties World är en plattform i appformat fylld med funktioner och tjänster vars syfte är att förbättra boendeupplevelsen. Genom att ständigt utveckla vårt tjänsteutbud vill vi underlätta och förenkla våra kunders vardag. Från och med 2018 får alla som flyttar in i ett Oscar Properties-boende tillgång till plattformen.

 

 
LEVERANSER

Lösningen på dagens e-handelsproblem: pakethanteringen. Oscar Properties World tar hand om de boendes leveranser så att de slipper besöka utlämningsställen eller vara hemma och vänta på leverantören.

GEMENSKAP

Ett chattforum i Oscar Properties World öppnar upp huset och skapar gemenskap och kommunikation mellan de boende. Här finns även viktiga meddelanden och information som rör föreningen och bostäderna.

DIGITAL CONCIERGE

De boende kan få hjälp med bokning av resor, restauranger, konserter och andra kulturevenemang. 

SMART HEM

De boende kan via plattformen ta kontroll över bostaden genom att  exempelvis använda röststyrning för att höja eller sänka musiken.

RENT & SNYGGT

Oscar Properties World har egna avtal gällande städning och enklare reparationer i hemmet. Via plattformen kan de boende hantera bokning av hushållsnära tjänster, hantverkare och andra RUT- och ROT-tjänster.

HÅLLBARHET & FÖRBRUKNINGSMÄTNING

 

De boende kan själva värna om miljön och sänka sina kostnader genom att se hur mycket el och vatten som förbrukas. 
 

DET LILLA EXTRA

Varje hus och projekt kommer att erbjuda skräddarsydda tjänster och produkter som sätter guldkant på vardagen. Exempel är exklusiva erbjudanden från samarbets- partners inom allt ifrån abonnemang på snittblommor och kulturevenemang till leverans av nymanglade lakan.

OSCAR DELI

Delikoncept framtaget av Oscar Properties för att passa varje projekt. Boende och allmänhet välkomnas till delin som erbjuder enklare mat att äta på plats eller ta med hem samt mindre shoppingyta med inspiration från bland annat Whole Foods Market. Färdig mat och förbeställda matkassar levereras till bostaden.

KOM I FORM

Hantera bokning av träning med personlig tränare, massage eller andra friskvårdstjänster i huset. Ett helt nytt koncept för gruppträning, SPA och andra behandlingar planeras i flera av projekten framöver.

ORDNING & REDA

Digital boendepärm där man kan samla all information runt boendet och bostaden på ett och samma ställe.

Läs mer om Oscar Properties World här.