Denna visning äger rum måndagen den 25 juni klockan 18.45 - 19.45

Visning 25 Jun kl 18.45 — 19.45

Visningen äger rum i Bageriets visningslokal på Tre Kronors väg 35.

Klicka här för att ladda ner kalenderfil

Bageriet


Mitt emot djurgården,
 på gränsen mellan stad och skärgård, reser sig den bergiga halvön Kvarnholmen. Byggnaden består av två tydliga volymer, en reslig högdel och en bastant lågdel, båda uppförda i vackert helsingborgtegel med tydliga spår av industrihistoria.

2014 förvärvade Oscar Properties den gamla fabriken för att omvandla den till bostadshus under namnet Bageriet. Med varsam hand rustas byggnaden upp och byggs till för att ge plats åt 127 moderna bostäder med inspiration hämtad från fabrikens historia. Bostäderna är yteffektiva och öppna med interiörer inspirerade av elegant 20-tals funktionalism. Kulörpaletten blir sobert ljus med toner av vitt och mörkare accentfärger i sotgrått.

Bageriet kommer stoltsera med praktiska kök med väl tilltagna arbetsytor och rejäla handtag. Köken specialritas för Bageriet. Fläktkåpan i vitt smälter in i väggen och den extra djupa bänkskivan i natursten är inspirerad av gamla bakbänkar.

Fönstren håller en låg bröstning vilket skapar ett intryck som för tankarna till franska balkonger och bidrar till generöst ljusinsläpp och god utsikt. I anslutning placeras radiatorer i mörk, matt kulör.

Golven är genomgående av mattlackad ek som borstas för en mer levande känsla. Även i badrummet går färgpaletten igen, här med rektangulärt vitt kakel som sätts i vertikalt förband och som avslutas med en kakellist en bit under takhöjd. Även i badrummet går färgpaletten igen, här med rektangulärt vitt kakel som sätts i vertikalt förband och som avslutas med en kakellist en bit under takhöjd.

Bageriet kommer att stoltsera med praktiska kök med väl tilltagna arbetsytor och rejäla handtag. Fläktkåpan i vitt smälter in i väggen och den extra djupa bänkskivan i natursten är inspirerad av gamla bakbänkar.

Fönstren håller en låg bröstning vilket skapar ett intryck som för tankarna till franska balkonger och bidrar till generöst ljusinsläpp och god utsikt.

Golvet läggs i ljus, matt mosaik och badrumsdetaljer utförs i krom. Översta delen av väggen målas in tillsammans med taket i den återkommande sotgrå kulören och skapar en varm ombonad känsla.


Markus Elias

073-687 99 54

Markus.elias@nytthem.se


Kvarnholmen - där staden möter skärgården


Kvarnholmen erbjuder ett unikt boende på gränsen mellan innerstaden och skärgården

Här har du alltid nära till vatten och natur såväl som till inner stadens liv. Med buss eller bil är du vid slussen på tio minuter och pendelbåtarna tar dig till nybrokajen på en kvart. Samtidigt hittar du mycket av det du behöver i det absoluta närområdet.

Kvarnholmen väcks nu till liv igen med ett tillskott av bostäder, skolor, förskolor, restauranger, kaféer och kulturverksamheter. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Ett stenkast bort planerar Nacka kommun att öppna en grundskola och det kommer att finnas flera förskolor runt om på holmen. Samtidigt är en av de stora vinsterna med att bo på Kvarnholmen den ständiga närheten till natur, lugn och avkoppling. 

Som boende på ön har du aldrig längre än ett par hundra meter till vattnet. Här finns grön-områden perfekta för promenader och löprundor, bland annat den 2,2 kilometer långa strandpromenaden som kommer att sträcka sig runt hela ön.
Anmäl intresse