Gasklockan

Gasklockan är ett samarbete mellan Oscar Properties och Herzog & de Meuron, en av vår tids allra mest tongivande arkitekter. De står bakom uppmärksammade byggnader från hela världen, som Olympiastadion i Peking och Tate Modern i London. Gasklockans grundform är rund, men med utskjutande armar där varje v-form rymmer en bostad och ger känslan av en välplanerad villa högt ovanför marken. Grönområdet runt Gasklockan är signerat Piet Oudolf, en av världens främsta trädgårdsdesigner, inte minst känd för The High Line i New York, den tidigare upphöjda järnvägen på nedre Manhattan som idag är en grön oas för stadens invånare. Valet av samarbetspartners för Gasklockan sätter ambitionsnivån: Gasklockan ska bli en byggnad i världsklass – i ett område av världsklass.

Gasklockan planeras att stå färdig för inflytt 2022.

Välkommen på visning

Välkommen på visning i Gasklockans showroom på Bobergsgatan 61. Kontakta mäklare för tid.

Ansvariga mäklare

Alexander White 
Mimmi Rockborn 073 325 40 11
Magnus Ohlsson  070 270 20 00

Eklund Stockholm New York
Per Johansson 070 960 61 29
Linnéa Lindblad 076 610 39 87
Christian Enström 073 073 32 44

Från Gasklockan har du milsvid utsikt över stad, vatten, natur och Stockholms ytterområden.

ATT BO I GASKLOCKAN

”Gasklockan blir ett nytt landmärke i Stockholm”

Kombinationen av spännande arkitektur och ett läge där man har nära till både natur och citypuls gjorde att Bertil Herbst bestämde sig för att köpa en bostad i Gasklockan.

Tisdag förmiddag i september. I Oscar Properties showroom på Linnégatan 4 står Bertil Herbst och tittar på en modell av bostadsprojektet Gasklockan. Om fyra år ska han flytta in i en trea i den omtalade byggnaden.

– Jag har alltid haft ett intresse för arkitektur och föll för Gasklockan. Det kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm och Norra Djurgårdsstaden har stor potential. Nu är området en byggarbetsplats, men när huset står klart kommer det att vara något helt annat. Jag bodde i Gamla stan förut, det var mysigt men ganska jobbigt med trånga gränder, mycket folk och slammer från restauranger. Vid Gasklockan har man ett fritt och luftigt läge och nära till både naturen och innerstan.

Det 97 meter höga bostadshuset Gasklockan är ritat av den världsberömda arkitektbyrån Herzog & Meuron som ligger bakom Olympiastadion i Peking och den spektakulära ombyggnationen av konstmuseet Tate Modern i London. Trädgårdsdesignern Piet Oudolf, som förvandlade en gammal järnväg på Manhattan till den grönskande oasen The High Line, sätter också sitt avtryck på Norra Djurgårdsstaden med den ängsliknande park med små serpentinvägar som planeras runt Gasklockan.

– Jag gillar kontrasten mellan den lummiga parken och det futuristiska huset. Det är häftigt att Oscar Properties samarbetar med stjärnarkitekter.

Bertil är utbildad tandläkare men har jobbat som entreprenör större delen av livet. För drygt ett år sedan drog han sig tillbaka, sålde lägenheten på Östermalm och flyttade till Lissabon. Samtidigt ville han ha en fast punkt i Stockholm.

– I Lissabon bor jag i ett flera hundra år gammalt hus med högt i tak. Gasklockan är något annat – ett modernt och bekvämt high tech-boende i en storlek som passar mig. Jag reser en hel del och vill inte ha någonting jag måste ta hand om.

Den senaste tiden har det varit skakigt på Stockholms bostadsmarknad och mycket skriverier om nyproducerade bostäder, men Bertil tvekade aldrig på att köpa en bostad i Gasklockan.

– Visst blir man påverkad av tidningsrubriker, men jag följer bostadsmarknaden noga och känner mig inte orolig. Jag har inte köpt lägenheten i spekulation, utan för att bo i den. Sen är jag övertygad om att jag får pengarna tillbaka den dagen jag skulle vilja sälja. Inflyttningen till Stockholm är konstant stark och alla varken kan eller vill bo mitt i innerstan.

Det är fyra år kvar tills du får flytta in. Blir du inte otålig?

– För mig är det bara positivt. Jag har ett boende jag trivs med nu, men är ute efter en lägenhet i Stockholm på sikt.