Gasklockan – Bostäder

Boka bostad

1

Välj bostad

2

Fyll i personuppgifter, acceptera köpvillkoren och klicka på “genomför betalning”

3

Välj bank och följ anvisningarna

4

När köpet har gått igenom får du ett bekräftelsemejl

Tillgängliga bostäder

I 3D modellen ovan får du en bra översikt över hur Gasklockan kommer att se ut samt i relation till närliggande byggnader. För att få veta mer om bostäderna klickar du dig in på modellens övre eller undre del, beroende på vilket våningsplan du är intresserad av. De bostäder som är till salu lyser då upp. Genom att klicka på ett objekt som lyser får du mer information och kan se planlösning och utsiktsbild.

Med pilarna i höger och vänster hörn kan du rotera byggnaden för att synliggöra andra bostäder.
Genom att dra i reglaget får du en solstudie från kl 06-22.
Om du vill se hur ljuset faller olika årstider kan du ändra årstid i menyn till höger. I menyn kan du också tända upp sålda och kommande bostäder.

ATT BO I GASKLOCKAN

”Gasklockan blir ett nytt landmärke i Stockholm”

Kombinationen av spännande arkitektur och ett läge där man har nära till både natur och citypuls gjorde att Bertil Herbst bestämde sig för att köpa en bostad i Gasklockan.

Tisdag förmiddag i september. I Oscar Properties showroom på Linnégatan 4 står Bertil Herbst och tittar på en modell av bostadsprojektet Gasklockan. Om fyra år ska han flytta in i en trea i den omtalade byggnaden.

– Jag har alltid haft ett intresse för arkitektur och föll för Gasklockan. Det kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm och Norra Djurgårdsstaden har stor potential. Nu är området en byggarbetsplats, men när huset står klart kommer det att vara något helt annat. Jag bodde i Gamla stan förut, det var mysigt men ganska jobbigt med trånga gränder, mycket folk och slammer från restauranger. Vid Gasklockan har man ett fritt och luftigt läge och nära till både naturen och innerstan.

Det 97 meter höga bostadshuset Gasklockan är ritat av den världsberömda arkitektbyrån Herzog & Meuron som ligger bakom Olympiastadion i Peking och den spektakulära ombyggnationen av konstmuseet Tate Modern i London. Trädgårdsdesignern Piet Oudolf, som förvandlade en gammal järnväg på Manhattan till den grönskande oasen The High Line, sätter också sitt avtryck på Norra Djurgårdsstaden med den ängsliknande park med små serpentinvägar som planeras runt Gasklockan.

– Jag gillar kontrasten mellan den lummiga parken och det futuristiska huset. Det är häftigt att Oscar Properties samarbetar med stjärnarkitekter.

Bertil är utbildad tandläkare men har jobbat som entreprenör större delen av livet. För drygt ett år sedan drog han sig tillbaka, sålde lägenheten på Östermalm och flyttade till Lissabon. Samtidigt ville han ha en fast punkt i Stockholm.

– I Lissabon bor jag i ett flera hundra år gammalt hus med högt i tak. Gasklockan är något annat – ett modernt och bekvämt high tech-boende i en storlek som passar mig. Jag reser en hel del och vill inte ha någonting jag måste ta hand om.

Den senaste tiden har det varit skakigt på Stockholms bostadsmarknad och mycket skriverier om nyproducerade bostäder, men Bertil tvekade aldrig på att köpa en bostad i Gasklockan.

– Visst blir man påverkad av tidningsrubriker, men jag följer bostadsmarknaden noga och känner mig inte orolig. Jag har inte köpt lägenheten i spekulation, utan för att bo i den. Sen är jag övertygad om att jag får pengarna tillbaka den dagen jag skulle vilja sälja. Inflyttningen till Stockholm är konstant stark och alla varken kan eller vill bo mitt i innerstan.

Det är fyra år kvar tills du får flytta in. Blir du inte otålig?

– För mig är det bara positivt. Jag har ett boende jag trivs med nu, men är ute efter en lägenhet i Stockholm på sikt.

Bokningsavtal

När ni har hittat ert blivande hem skriver vi inledningsvis ett bokningsavtal. Bokningsavtalet innebär att en specifik bostad blir bokad för er räkning och en bokningsavgift erläggs. Den fungerar som en delbetalning av köpeskillingen. Bokningsavgiften är 50 000 kronor.

Bokningsavtalet är inte bindande. Oscar Properties är inte heller bunden att upplåta eller färdigställa bostaden. Även förändring i utformning och prissättning kan förekomma. Skulle Oscar Properties av någon anledning inte starta projektet återbetalas hela bokningsavgiften om 50 000 kr. Väljer ni som köpare att häva bokningsavtalet så återbetalas 30 000 kronor av erlagd bokningsavgift. Oscar Properties behåller 20 000 kronor för att täcka administrativa kostnader.

Bokningsavtalet signeras genom att du lägger bostaden du valt i varukorgen, accepterar köpvillkoren och betalar bokningsavgiften via Trustly. När allt är klart får du ett bekräftelse mail.