Gasklockan

Denna visning äger rum måndagen den 24 september klockan 11.00 - 13.00

Visning 24 Sep kl 11.00 — 13.00

Välkommen till Gasklockans showroom på Linnegatan 4.

Klicka här för att ladda ner kalenderfil 

Gasklockan

Med Gasklockan vill vi skapa ett projekt som är mer än bara ett boende, ett 97 meter högt landmärke som kommer att förändra Stockholms siluett för alltid. 

 

Gasklockan är ett samarbete mellan Oscar Properties och Herzog & de Meuron, en av vår tids allra mest tongivande arkitekter. Från kontoret i schweiziska Basel ritas uppmärksammade och hyllade byggnader över hela världen: Olympiastadion i Peking, Londons Tate Modern, Allianz Arena i München samt otaliga butiker och andra ytor för modevarumärket Prada. Valet av Herzog & de Meuron sätter ambitionsnivån: Gasklockan ska bli en byggnad i världsklass – beläget i ett område av världsklass.

 

Gasklockans grundform är rund, men med utskjutande armar vilket ger ett nätt och elegant uttryck. Varje v-form motsvarar en bostad som får känslan av välplanerad villa, men högt ovanför marken. Här uppe har du milsvid utsikt över stad, vatten, natur och Stockholms ytterområden. 

 

Parken runt Gasklockan är ritad av Piet Oudolf, världens främsta trädgårdsdesigner. Grönområdet har karaktären av vildvuxen och vacker äng med serpentinvägar som knyter ihop Gasklockan med ett litet torg. Piet Oudolf är kanske mest känd för The High Line i New York, den tidigare upphöjda järnvägen på nedre Manhattan som idag är en grön oas för stadens invånare och dessutom en turistattraktion. En värdig ambition, även för landskapet runt Gasklockan.

 

Kontakt

Maria Rockborn 

maria.rockborn@alexanderwhite.se 

073-325 40 11

Magnus Ohlsson

magnus.ohlsson@alexanderwhite.se 

070-270 20 00

Oscar Properties WorldOscar Properties World är en plattform i appformat fylld med funktioner och tjänster vars syfte är att förbättra boendeupplevelsen. Genom att ständigt utveckla vårt tjänsteutbud vill vi underlätta och förenkla våra kunders vardag. Från och med 2018 får alla som flyttar in i ett Oscar Properties-boende tillgång till plattformen.

 

 LEVERANSER

Lösningen på dagens e-handelsproblem: pakethanteringen. Oscar Properties World tar hand om de boendes leveranser så att de slipper besöka utlämningsställen eller vara hemma och vänta på leverantören.

GEMENSKAP

Ett chattforum i Oscar Properties World öppnar upp huset och skapar gemenskap och kommunikation mellan de boende. Här finns även viktiga meddelanden och information som rör föreningen och bostäderna.

DIGITAL CONCIERGE

De boende kan få hjälp med bokning av resor, restauranger, konserter och andra kulturevenemang. 

SMART HEM

De boende kan via plattformen ta kontroll över bostaden genom att  exempelvis använda röststyrning för att höja eller sänka musiken.

RENT & SNYGGT

Oscar Properties World har egna avtal gällande städning och enklare reparationer i hemmet. Via plattformen kan de boende hantera bokning av hushållsnära tjänster, hantverkare och andra RUT- och ROT-tjänster.

HÅLLBARHET & FÖRBRUKNINGSMÄTNING

 

De boende kan själva värna om miljön och sänka sina kostnader genom att se hur mycket el och vatten som förbrukas. 
 

DET LILLA EXTRA

Varje hus och projekt kommer att erbjuda skräddarsydda tjänster och produkter som sätter guldkant på vardagen. Exempel är exklusiva erbjudanden från samarbets- partners inom allt ifrån abonnemang på snittblommor och kulturevenemang till leverans av nymanglade lakan.

OSCAR DELI

Delikoncept framtaget av Oscar Properties för att passa varje projekt. Boende och allmänhet välkomnas till delin som erbjuder enklare mat att äta på plats eller ta med hem samt mindre shoppingyta med inspiration från bland annat Whole Foods Market. Färdig mat och förbeställda matkassar levereras till bostaden.

KOM I FORM

Hantera bokning av träning med personlig tränare, massage eller andra friskvårdstjänster i huset. Ett helt nytt koncept för gruppträning, SPA och andra behandlingar planeras i flera av projekten framöver.

ORDNING & REDA

Digital boendepärm där man kan samla all information runt boendet och bostaden på ett och samma ställe.

Läs mer om Oscar Properties World här.