HG7

Tänk på Hammarby sjöstad. Tänk nu tvärtom. Kreativt, nyskapande, internationellt, kraftfullt, lekfullt, industriellt, modernt, självsäkert, kompromisslöst. I Hammarbys hamnkvarter ritar 6 av landets skarpaste och mest nytänkande arkitekter fastigheter som tillsammans bildar HG7 (Hammarby Gård 7). Ett kvarter som kommer att ge stockholmarna helt nya associationer till namnet Hammarby sjöstad. HG7 består av 6 fastigheter med tillhörande arkitektritad innegård. Bostadsområdet i Hammarby Sjöstad med tillhörande hamnmiljö är den perfekta platsen för HG7. De arkitektritade fastigheterna bidrar med ett helt nytt utseende för nyproduktion. Genom att använda termen kreativ arkitektur beskriver man bostäder som förenklar och förbättrar vardagen. Mycket tack vare funktionaliteten, de smarta lösningarna och fastigheternas utseende. 

Packhuset

Arkitekter, Calle Dinell och Morten Johansson

Packhuset har en karaktäristisk fasad som är klädd med aluminiumribbor. Bostäderna fortsätter utanför de fyra väggarna och många har burspråk och balkonger åt både väst och öst.

Packhuset är HG7:s tredje hus och har likt de övriga byggnaderna i HG7 sitt eget uttryck. I husets nedersta plan finns gym, spa och relaxavdelning.

Allén

Arkitekt, Johannes Norrlander

Bostadshuset Allén ligger i hjärtat av HG7 och är en kraftfull byggnad som väcker starka associationer till platsens industrihistoria.

Orangeriet

Arkitekter, Henrik Frick och Johan Arrhov

Orangeriet är ett hus som förenar det bästa av två världar: de goda kvaliteterna i ett villaboende och det enkla livet i lägenhet

Studio N° 4

Arkitekt, Andreas Martin-Löf

Studio N° 4 har en grå monokrom färgsättning som håller ihop utsidan och insidan. Entrén har en härlig rymd och domineras av en rak trappa i betong. Inne i lägenheterna är fönster, kök och snickerier gråmålade. Tillsammans med det mörka plankgolvet skapas en atmosfär av rå elegans.

Magasinet

Arkitekter, Jonas Hultman, Andreas Part och Henrik Vogt

Magasinet är ett mindre hus och påminner till sin karaktär om en större stadsvilla. Exteriören domineras av utanpåliggande struktur i benvit betong med stora skjutglaspartier och inslag av cederträ som mjukar upp och adderar värme. Huset har ett lugnt läge med ytterst lite genomfartstrafik. Alla boende har balkong, de flesta både mot gatan och gården.

Tryckeriet

Arkitekter, Carl Jägnefält och Konrad Milton

Innanför Tryckeriets grafitsvarta fasad finner du ett boende med mycket ljus. Väggarna går i vita toner och golvet i en ljus nyans. Planlösningen är öppen och flexibel, tack vare skjutdörrar kan delar av lägenheten skärmas av för att få avskildhet. I Tryckeriet hittar du bostäder mellan tre och sex rum och kök. Lägenheterna har längsgående balkonger mot gården och även mot gatan. Som boende har du ingång till bostaden direkt från hissen, något som bidrar till att ge bostäderna internationell karaktär.