Norra Tornen, Helix
"Vi har tittat på huset som helhet och vad det är för typ av boende. Vi har de stora fönstren, den höga höjden, den spektakulära utsikten över staden och omgivningarna. Det är en modern miljö med en väldig potential."

 

 

MARIA CLAËSSON — Designansvarig Norra Tornen, Oscar Properties

 

 

 

OMA, ett av världens mest ansedda och prestigefyllda arkitektkontor, har på uppdrag av Oscar Properties förenat funktion, estetik och visioner i moderna bostäder fördelade mellan två byggnader, Helix och Innovationen, med det gemensamma namnet Norra Tornen. Ett samtida arkitektoniskt verk och ett unikt bostadshus beläget i Vasastans mest visionära och expansiva kvarter. Ett landmärke som innebär att en ny era nu inleds för hur Stockholmarna har möjlighet att bo och leva. Norra Tornen kommer att bli innerstadens högsta bostadshus. Höjden är en del av byggnadernas karaktär och personlighet, men framförallt så ger den nya perspektiv – bokstavligen. Två bostadshus med 360 graders panoramautsikt över Stockholm talar för sig själv.
Kontakt

Lars Östblom
070-88 66 968
lars.ostblom@husmanhagberg.se

Rebecca Löwå
070-71 29 788
rebecca.lowa@husmanhagberg.se

Interiör & Design

De ljusa naturstensklädda badrummen med specialdesignade förvaringslösningar och stämningsfull ljussättning ger samma öppna ljusa upplevelse som i resten av hemmet.

Norra Tornen har genomgående ett internationellt uttryck, olikt alla andra bostadshus i Stockholm. Samtidigt har vi tagit till vara på det som vi är så bra på här i Skandinavien: att kombinera funktion med en känsla för design som är enkel utan att vara avskalad och lyxig utan att vara överflödig.

De gråvita köken med bänkskiva och stänkskydd i ljus natursten är designade exklusivt för Norra Tornen. Trots ljuset och rymden är känslan i köket varm. Inifrån bostaden ser du ut genom ett stort panoramafönster med tunna fönsterkarmar som skapar djup och ramar in utsikten över Stockholm. Treorna, fyrorna och femmorna har utsikt åt två eller tre väderstreck.

Utomhuslivet i Norra Tornen - Fortsätt ut på terrassen genom de stora skjutdörrspartierna – de mindre bostäderna har en terrass medan de större har två eller till och med tre terrasser från såväl vardagsrum som matplats och sovrum. Samtliga terrasser är dessutom väderskyddade och lägenhetslösningarna i Norra Tornen tar verkligen till vara på deras främsta kvalitet; utsikten som du här kan njuta av året om.

Det ljuspigmenterade parkettgolvet skapar en grundpalett för mjuka naturmaterial och svala toner som ger inspiration till sovrummen.
En kontrast mot de ljusa golven är inredning av mörka träslag och inslag av mässing, marmor och golvlånga linnegardiner.

Arkitekten berättar

I Sverige och Skandinavien spelar ljuset en viktig roll i människors liv och boende. Det gäller förstås på de flesta platser, men jag upplever extra mycket här, kanske beroende på mörkret som präglar en så stor del av året. I Norra Tornen är ljuset, men också känslan av att vara utomhus, en central del av arkitekturen och lösningarna.

De indragna terrasserna blir en förlängning av vardagsrummet, upplevelsen är mer uteplats än traditionell stadsbalkong. Dessutom skyddar de från såväl vind som stadens brus. Vi upptäckte också att kombinationen av utskjutande fönsterpartier och indragna terrasser resulterade i en känsla av villaboende eftersom du alltid är omgiven av utomhusmiljöer.

När det gäller fasadens uttryck ville vi komma bort från de symmetriska kuber som annars är så vanliga i samtida urban arkitektur. Norra Tornens pixlade karaktär särskiljer dem från allt annat och ger huset ett visuellt liv som gör ögat nyfiket.

Fasadstrukturen är sofistikerat robust och grov. Under arbetet kikade vi mycket på 60-talet då denna typ av material började användas på helt nya sätt och kom att förknippas med dåtidens mest intressanta och exklusiva arkitektur, snarare än industrin där materialen hittills hade använts.

Stockholms innerstad är full av vackra och gedigna byggnader, uppförda från förra sekelskiftet fram till 1930-talet och de har alla samma gula, rosa, röda, bruna och varma färgskala. Det ger staden och kvarteren runt Norra Tornen en varm och behaglig känsla som vi också vill överföra till den här byggnaden.

Historiska städer har ofta en stadskärna i en varm färgpalett som sedan omges av moderna, ljusa och lite skarpa byggnader som du blickar ut över från stadens mitt. Upplevelsen av Norra Tornen är den motsatta. Här blickar du ut och upp emot en byggnad som gör silhuetten av Stockholm mjukare och varmare – och självklart också mer tidsenlig.  — Reinier de Graaf, Ansvarig Arkitekt, Partner OMA

Planlösningar

Detaljer


KARTA


Oscar Properties WorldOscar Properties World är en plattform i appformat fylld med funktioner och tjänster vars syfte är att förbättra boendeupplevelsen. Genom att ständigt utveckla vårt tjänsteutbud vill vi underlätta och förenkla våra kunders vardag. Från och med 2018 får alla som flyttar in i ett Oscar Properties-boende tillgång till plattformen.

 

 
LEVERANSER

Lösningen på dagens e-handelsproblem: pakethanteringen. Oscar Properties World tar hand om de boendes leveranser så att de slipper besöka utlämningsställen eller vara hemma och vänta på leverantören.

GEMENSKAP

Ett chattforum i Oscar Properties World öppnar upp huset och skapar gemenskap och kommunikation mellan de boende. Här finns även viktiga meddelanden och information som rör föreningen och bostäderna.

DIGITAL CONCIERGE

De boende kan få hjälp med bokning av resor, restauranger, konserter och andra kulturevenemang. 

SMART HEM

De boende kan via plattformen ta kontroll över bostaden genom att  exempelvis använda röststyrning för att höja eller sänka musiken.

RENT & SNYGGT

Oscar Properties World har egna avtal gällande städning och enklare reparationer i hemmet. Via plattformen kan de boende hantera bokning av hushållsnära tjänster, hantverkare och andra RUT- och ROT-tjänster.

HÅLLBARHET & FÖRBRUKNINGSMÄTNING

 

De boende kan själva värna om miljön och sänka sina kostnader genom att se hur mycket el och vatten som förbrukas. 
 

DET LILLA EXTRA

Varje hus och projekt kommer att erbjuda skräddarsydda tjänster och produkter som sätter guldkant på vardagen. Exempel är exklusiva erbjudanden från samarbets- partners inom allt ifrån abonnemang på snittblommor och kulturevenemang till leverans av nymanglade lakan.

OSCAR DELI

Delikoncept framtaget av Oscar Properties för att passa varje projekt. Boende och allmänhet välkomnas till delin som erbjuder enklare mat att äta på plats eller ta med hem samt mindre shoppingyta med inspiration från bland annat Whole Foods Market. Färdig mat och förbeställda matkassar levereras till bostaden.

KOM I FORM

Hantera bokning av träning med personlig tränare, massage eller andra friskvårdstjänster i huset. Ett helt nytt koncept för gruppträning, SPA och andra behandlingar planeras i flera av projekten framöver.

ORDNING & REDA

Digital boendepärm där man kan samla all information runt boendet och bostaden på ett och samma ställe.

Läs mer om Oscar Properties World här.