Nybrogatan 19

VISNING

För visning vänligen kontakta Linnea Lindblad
0766-10 39 87
linnea.lindblad@behrer.se

Pånyttfödd sekelskiftesjuvel

NYBROGATAN 19 uppfördes i början av 1900-talet som Sofi Almquists skola. Byggnadens form har drag både av nyklassicism och nyrenässans, men med tydlig inspiration av jugend. Husets arkitektur är typisk för tidens borgerliga och smakfullt utsmyckade ideal.

När Oscar Properties nu varsamt renoverar och uppdaterar Nybrogatan 19 är det just livet runt sekelskiftet som vi har inspirerats av. En tid som för burgen borgarklass präglades av salongsliv och ombonad komfort. Nybrogatan 19 är en flört och modern tolkning av denna värld. Vi har i material och lösningar inspirerats av husets historia och de då rådande stilidealen för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.VÄLKOMMEN TILL EN BOENDEUPPLEVELSE SOM BJUDER PÅ EXTRA MYCKET


NYBROGATAN 19
 består av den före detta skolbyggnaden (gårdshuset) samt byggnaden som tidigare var lärarbostäder (mot Nybrogatan). Oscar Properties har utökat den totala ytan genom att flytta ut fasaden mot norr samt bygga på gårdshuset med två penthouse- lägenheter. Nybrogatan 19 erbjuder många olika typer av boenden, både storleksmässigt och hur de är utformade. Här finns mindre ettor, men också 200 kvadratmeter penthouse med eldstad och terrasser. Loftlösningar, entrésolplan, fullhöga fönster och till och med egna uteplatser med villakänsla. Allt hittar du på Nybrogatan 19.

Ett ord vi har återkommit till under processen är »våningskänsla«. Även i de mindre bostäderna ska boendeupplevelsen bjuda på mycket extra. Det kan vara en balkong, en walk-in-closet eller ett loft. Mycket omsorg och kreativitet har lagts ner på att skapa unika planlösningar. I den tanken ryms också att vi har skapat rundgång – det vill säga ett boende med fritt flöde och så få återvändsgränder som möjligt. Generösa och dolda förvaringsytor bidrar också till våningskänslan. I de större bostäderna har vi kunnat ta denna tanke hela vägen. Här är sovrumsdelarna separerade från de öppna sällskapsytorna och många lägenheter har både walk-in-closet och badrum i direktanslutning till sovrummet. 

Interiör & Design

Både och — Vissa bostäder har både walk-in-closet och ett generöst badrum i direktanslutning till sovrummet.

Osynligt elegant - Bröstningslisten gör att förvaring och andra funktioner kan gömmas undan på ett smidigt sätt.

Rumskänslan — På Nybrogatan 19 har vi tagit ett kliv bort från den traditionella badrumsuppställningen och istället skapat känslan av ett gammaldags puderrum i modern tappning.