Nybrogatan 19

Pånyttfödd sekelskiftesjuvel

NYBROGATAN 19 uppfördes i början av 1900-talet som Sofi Almquists skola. Byggnadens form har drag både av nyklassicism och nyrenässans, men med tydlig inspiration av jugend. Husets arkitektur är typisk för tidens borgerliga och smakfullt utsmyckade ideal.

När Oscar Properties nu varsamt renoverar och uppdaterar Nybrogatan 19 är det just livet runt sekelskiftet som vi har inspirerats av. En tid som för burgen borgarklass präglades av salongsliv och ombonad komfort. Nybrogatan 19 är en flört och modern tolkning av denna värld. Vi har i material och lösningar inspirerats av husets historia och de då rådande stilidealen för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.VÄLKOMMEN TILL EN BOENDEUPPLEVELSE SOM BJUDER PÅ EXTRA MYCKET


NYBROGATAN 19
 består av den före detta skolbyggnaden (gårdshuset) samt byggnaden som tidigare var lärarbostäder (mot Nybrogatan). Oscar Properties har utökat den totala ytan genom att flytta ut fasaden mot norr samt bygga på gårdshuset med två penthouse- lägenheter. Nybrogatan 19 erbjuder många olika typer av boenden, både storleksmässigt och hur de är utformade. Här finns mindre ettor, men också 200 kvadratmeter penthouse med eldstad och terrasser. Loftlösningar, entrésolplan, fullhöga fönster och till och med egna uteplatser med villakänsla. Allt hittar du på Nybrogatan 19.

Ett ord vi har återkommit till under processen är »våningskänsla«. Även i de mindre bostäderna ska boendeupplevelsen bjuda på mycket extra. Det kan vara en balkong, en walk-in-closet eller ett loft. Mycket omsorg och kreativitet har lagts ner på att skapa unika planlösningar. I den tanken ryms också att vi har skapat rundgång – det vill säga ett boende med fritt flöde och så få återvändsgränder som möjligt. Generösa och dolda förvaringsytor bidrar också till våningskänslan. I de större bostäderna har vi kunnat ta denna tanke hela vägen. Här är sovrumsdelarna separerade från de öppna sällskapsytorna och många lägenheter har både walk-in-closet och badrum i direktanslutning till sovrummet. 

Interiör & Design

Både och — Vissa bostäder har både walk-in-closet och ett generöst badrum i direktanslutning till sovrummet.

Osynligt elegant - Bröstningslisten gör att förvaring och andra funktioner kan gömmas undan på ett smidigt sätt.

Rumskänslan — På Nybrogatan 19 har vi tagit ett kliv bort från den traditionella badrumsuppställningen och istället skapat känslan av ett gammaldags puderrum i modern tappning.

Detaljer och material — Handfatet är i många bostäder integrerat i bänkskivan och avställningsytorna är generösa. Materialet i badrummet är genomgående ljusgrå marmor.

Tony Cragg»When I’m involved in making sculpture, I’m looking for a system of belief or ethics in the material. I want that material to have a dynamic, to push and move and grow«

Britten Tony Cragg räknas som en av Europas mest framgångsrika samtida konstnärer med en rad prestigefyllda soloutställningar och utmärkelser bakom sig. Han är bland annat den första nu levande konstnären som fick en egen utställning vid Louvrens glaspyramid. Tony Cragg kombinerar abstrakt och figurativ konst, men det som förenar hans verk är de många olika materialen och hur han använder dem. Oscar Properties har fått låna en av Tony Craggs skulpturer som under en tid kommer att stå i en av entréerna på Nybrogatan 19.

Detta är vi både stolta och glada över och hoppas nu att de boende i huset förstås ska känna likadant. Ett vackert och imponerande verk, men det finns också kopplingar mellan Tony Craggs konstnärskap och Oscar Properties – även vi utforskar olika sorts material och framförallt hur de kombineras. Många av de material som Tony Cragg återkommer till i sitt konstnärskap är samma material som vi ofta använder i våra lösningar: brons, marmor, glas och trä för att nämna några. Att göra konsten till en del av huset tror vi också är något som bidrar till en bättre boendeupplevelse.
I händelsernas centrum

NYBROGATAN 19, den som kan orientera sig någorlunda i Stockholms innerstad räknar snabbt ut att detta är en adress i händelsernas centrum. Dramaten, Nybrokajen, Strandvägen, Norrmalmstorg, Stureplan och Östermalmstorg – allt bara en eller ett par minuter bort. 

Butikerna, restaurangerna, kulturen och människorna ligger alla inom räckhåll. Ett läge som bäddar för det spontana. Samtidigt – så fort du kommer ett kvarter bort från Birger Jarlsgatan så lugnas tempot och stämningen förändras, från citykänsla till bostadskvarter av Östermalmskaraktär. Promenera Nybrogatan upp och ner en vanlig vardag och du kommer märka vilken unik och personlig stämning som präglar detta klassiska stråk.