Unité

  

Unité är skapat för dig som inte vill välja mellan liv och lugn. Med 3 km in till city är inte risken för att känna sig ensam direkt överhängande. På några få minuter når du stadens alla möjligheter med cykel, buss eller tunnelbana. På samma gång är du på en sällsynt lämplig plats för andrum, avkoppling och ro. Husarviken och Lill-Jansskogen är perfekta för en promenad eller löprunda, och på nära avstånd finns Kungliga Tennishallen, GIH-badet och Ryttarstadion. I Nationalstadsparken kan du njuta av ett skiftande landskap med skogar, öppna marker och stränder med ett fantastiskt växt- och djurliv. Samtidigt behöver man inte röra sig en meter för att koppla av. I Unité har du alltid nära till rogivande växtlighet. Med gården, odlingslådorna och de lummiga takterasserna lever du med grönska in på bara knuten. Som boende har du också tillgång till Unités chambre séparée - en festlokal med takterass och praktfull utsikt över kvarteret.  Du har också fritt tillträde till husets privata gym. För att ytterligare förenkla din vardag får du tillgång till en app med all information som du behöver om ditt boende. Här kommer vi även att erbjuda tjänster som förenklar din vardag. Bland annat concierge-tjänst, möjlighet att  boka en personlig tränare till ditt hus, bokningstjänst till lokala restauranger med mera. Preliminärt tillträde från september 2019.

Arkitekturen

Unité består av tre byggnader som tillsammans ramar in gården och bildar en tydlig och uttrycksfull enhet. Husen skiljer sig åt vad gäller skepnad och höjd, men hålls samman av den enkla, råa materialpaletten; alla fasader är i ljus betong som fått olika behandling och fönstersättning. Uttrycket är uppdaterad och exklusiv funktionalism. Flera av bostäderna i markplan har egen uteplats. En av byggnaderna kommer att husera Unités chambre séparée med stor tillhörande takterrass med utsikt över det historiska gasverksområdet. Mot Bobergsgatan skapas en social torgmiljö med vinbar och deli.

Välkommen in

Det arkitektoniska uttrycket från byggnadernas utsida går igen även invändigt. Fönsterbanden som hämtar tydlig inspiration från funktionalismen går från vägg till vägg och skapar bostäder med mycket ljus och rymd. Ytskikten har valts med stor omsorg för att harmonisera med det generösa ljusinsläppet. För golven har vi valt en speciellt framtagen enstavsparkett med extra smal bredd som effektfullt kontrasterar mot undertakets råa betongyta. Köket är specialritat och utformat likt ett fristående, inställt skåp med tydlig ram för att förstärka snickerikänslan. Ytorna går i mörkgrått och har fått en matt behandling, toppskivan är av rejält tilltagen kompositsten och har matchande färg. Badrummet är i samma kulör som köket med mörk granitkeramik i stort format på golvet och mörkgrå bröstning i subway-tile-kakel på väggen. Taket är ljust. Ett klassiskt handfat på benställning med robust form och tyngd som förstärker den funktionella prägeln. Generös väggspegel med ram av kompositsten och kromade duschdetaljer som rainshower och unidrain förstärker den exklusiva känslan och bryter av mot de mörka ytorna. 

 

Unité Townhouse

Ett av husen i Unité kommer att inrymma fyra större townhouse, samtliga fördelade på tre våningsplan, sammanbundna med en öppen, luftig trappa. Varje townhouse har egen entré, skorstensfri eldstad och en generös och skyddad uteplats som nås direkt från köket som ligger i markplan. Vardagsrummet breder ut sig över ett helt våningsplan och det finns två balkonger och tre sovrum. Högst uppe på den privata takterrassen finns bastu, odlingsmöjligheter samt utekök för matlagning och middagar under varma vår- och sommarkvällar. Det interiöra konceptet följer de övriga bostäderna med inspiration hämtad från funktionalismen och anslående kontraster mellan ljusa och mörka ytor.  

 

Stockholms nya stadskärna

Rakt över gatan från Unité hittar du Gasverksområdet som nu omvandlas och kommer att bli en ny, sjudande stadskärna i den framväxande Norra Djurgårdsstaden. Gasverket räknas allmänt som ett av Stockholms mest kulturellt värdefulla industriområden med de vackra gamla tegelklockorna ritade av arkitekt Ferdinand Boberg. Här kommer restauranger och kaféer samsas med museum, torghandel och saluhall. Ett nytt kulturcentrum och en större scen planeras och en av de gamla klockorna kommer sannolikt att byggas om till hotell.  Dessutom byggs en skola för 900 elever, en förskola och en ny idrottshall. Mätarhuset, en vacker gammal originalbyggnad från slutet av 1800-talet, blir klätterhall där både nybörjare och avancerade klättrare kan träna. 

 

Fotograf: Gasverksområdet, Digitala Stadsmuseet

Norra Djurgårdsstaden, Visionsbild Gasverket Källa: CA Fastigheter

  

Oscar Properties WorldOscar Properties World är en plattform i appformat fylld med funktioner och tjänster vars syfte är att förbättra boendeupplevelsen. Genom att ständigt utveckla vårt tjänsteutbud vill vi underlätta och förenkla våra kunders vardag. Från och med 2018 får alla som flyttar in i ett Oscar Properties-boende tillgång till plattformen.

 

 
LEVERANSER

Lösningen på dagens e-handelsproblem: pakethanteringen. Oscar Properties World tar hand om de boendes leveranser så att de slipper besöka utlämningsställen eller vara hemma och vänta på leverantören.

GEMENSKAP

Ett chattforum i Oscar Properties World öppnar upp huset och skapar gemenskap och kommunikation mellan de boende. Här finns även viktiga meddelanden och information som rör föreningen och bostäderna.

DIGITAL CONCIERGE

De boende kan få hjälp med bokning av resor, restauranger, konserter och andra kulturevenemang. 

SMART HEM

De boende kan via plattformen ta kontroll över bostaden genom att  exempelvis använda röststyrning för att höja eller sänka musiken.

RENT & SNYGGT

Oscar Properties World har egna avtal gällande städning och enklare reparationer i hemmet. Via plattformen kan de boende hantera bokning av hushållsnära tjänster, hantverkare och andra RUT- och ROT-tjänster.

HÅLLBARHET & FÖRBRUKNINGSMÄTNING

 

De boende kan själva värna om miljön och sänka sina kostnader genom att se hur mycket el och vatten som förbrukas. 
 

DET LILLA EXTRA

Varje hus och projekt kommer att erbjuda skräddarsydda tjänster och produkter som sätter guldkant på vardagen. Exempel är exklusiva erbjudanden från samarbets- partners inom allt ifrån abonnemang på snittblommor och kulturevenemang till leverans av nymanglade lakan.

OSCAR DELI

Delikoncept framtaget av Oscar Properties för att passa varje projekt. Boende och allmänhet välkomnas till delin som erbjuder enklare mat att äta på plats eller ta med hem samt mindre shoppingyta med inspiration från bland annat Whole Foods Market. Färdig mat och förbeställda matkassar levereras till bostaden.

KOM I FORM

Hantera bokning av träning med personlig tränare, massage eller andra friskvårdstjänster i huset. Ett helt nytt koncept för gruppträning, SPA och andra behandlingar planeras i flera av projekten framöver.

ORDNING & REDA

Digital boendepärm där man kan samla all information runt boendet och bostaden på ett och samma ställe.

Läs mer om Oscar Properties World här.

Kontakt

 

Maria Rockborn

maria.rockborn@alexanderwhite.se

Telefon: 46 733 254 011

 

Magnus Ohlsson

magnus.ohlsson@alexanderwhite.se

Telefon: 46 702 702 000